4 Φεβ 2009

Γίνονται τέτοια πράγματα στην Καρδίτσα;

Καταγγελία για καταπάτηση δασικής έκτασης
Αναδημοσίευση από το "ΕΘΝΟΣ"

"Επίθεση στον διευθυντή δασών Καρδίτσας για καταπάτηση δασικής έκτασης, αλλά και στον περιφερειάρχη Θεσσαλίας για προσπάθεια συγκάλυψης του θέματος, εξαπέλυσαν με ερώτηση που κατέθεσαν χθες στη Βουλή προς τους υπουργούς Εσωτερικών, Δικαιοσύνης και Αγροτικής Ανάπτυξης, 31 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, μεταξύ των οποίων οι Μ. Καρχιμάκης, Ντ. Ρόβλιας, Τ. Χυτήρης και Γρ. Νιώτης.
Οι ερωτώντες βουλευτές καταγγέλλουν ότι έπειτα από αυτοψία που διενήργησαν αρμόδιοι υπάλληλοι κατ εντολή του εισαγγελέα Καρδίτσας, διαπίστωσαν πως έκταση δάσους 169,74 τ.μ. στην περιοχή της λίμνης Πλαστήρα καταπατήθηκε και στη συνέχεια ενοποιήθηκε με οικόπεδο ιδιοκτησίας του διευθυντή δασών Καρδίτσας και της συζύγου του.
Κατόπιν, κατά τους βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, η καταπατηθείσα έκταση κηρύχθηκε από το Δασαρχείο Καρδίτσας αναδασωτέα και υπεβλήθη μήνυση κατά των καταπατητών.
Ωστόσο, ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας, συνεχίζουν οι βουλευτές, «επιχείρησε να κουκουλώσει την υπόθεση, εξαπολύοντας σκληρές κομματικές διώξεις σε εκείνους που δεν συνεργούσαν στη συγκάλυψη του σκανδάλου», ενώ την ίδια ώρα συστήνει επιτροπή με στόχο να εκδώσει απαλλακτικό βούλευμα για τους καταπατητές.
Ρωτούν δε τους αρμόδιους υπουργούς για τα μέτρα που προτίθενται να λάβουν για την προστασία της νομιμότητας στο Δασαρχείο Καρδίτσας."

Είναι μεγάλη μας τιμή που (για πρώτη φορά) 31 βουλευτές ασχολούνται με την Καρδίτσα. Βέβαια δεν θα λέγαμε οτι το χερότερο που μας συμβαίνει είναι η "καταπάτηση έκτασης δάσους 169 τετρ. μέτρων" και το σχετικό "κουκούλωμα" !

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου